Onyekuru on numara

Galatasaraylılar çok beklediler transferler için. Yıllarca uçaklar indi, uçaklar kalktı. Çok turşu geldi Türkiye'ye. Zaten gelenler Avrupa'dan oluyordu. Giderken ya Arap ülkelerine ya da Çin'e gidiyorlardı. Yani...

Galatasaraylılar çok beklediler transferler için. Yıllarca uçaklar indi, uçaklar kalktı. Çok turşu geldi Türkiye'ye. Zaten gelenler Avrupa'dan oluyordu. Giderken ya Arap ülkelerine ya da Çin'e gidiyorlardı. Yani İstanbul aktarma istasyonu gibiydi. Hala öyle değil mi? Öyle.
Bunun değişmesi lazım. Şimdi Galatasaray iki tane oyuncu aldı. Biri Onyekuru biri Emre Akbaba. Dün akşamki görüntüye göre ikisi de Galatasaray takımında banko oynayacaklar. Veya şöyle diyebiliriz; Bu ikili Galatasaray'da oynayan diğer ithal oyuncuların burunlarının kalkmasını engelleyecek. Bir yerde kulübü tehdit etmelerini!
Küçük takımlar mümkün olduğu kadar doğru transferler yaparken -bu doğruluğu nasıl değerlendiriyoruz bir de o var- çok büyük paralar vermeden fena da işler yapmadılar yıllarca. Ama büyükler için aynı şeyi söyleyemeyiz.
Galatasaray aman aman futbol mu oynadı? Hayır. Çok top kaybı yaptılar. Maçın sonlarına geldikçe önde olmalarına rağmen, doğru top kullanmaları gerekirken, müthiş top kayıpları yaptılar. Mesela Belhanda...
Mesela Selçuk.
Emre Akbaba orta sahadan topla hareket ederek ceza alanı civarındaki arkadaşlarıyla verkaç yapmayı ve ara pas atmayı seven bir oyuncu. Ama ilk maçı olunca arkadaşları onu anlayamadılar. Emre Akbaba'ya yaklaşması gereken yerlerde ileriye kaçtılar.
İleriye kaçmaları gereken yerlerde Emre Akbaba'ya yaklaştılar. 2-3 maç sonra birbirlerine alışırlar.

Göztepe takımı geçen hafta 2 önemli futbolcusunu kırmızı kartla kaybetmesine rağmen dün akşam derli toplu oynadı.
Galatasaray'a göre sahaya daha iyi yayıldılar. Galatasaray'da topu kenar çizgilere alarak oynayamadı. Fazlaca ortaya girdiler. O zaman da boğuldular.
Aslında Eren'in oynadığı zamanlarda topu kenarlara alıp orta atmaları çok daha doğru olurdu. Çünkü Eren hava hakimiyeti olan bir oyuncu. Gomis olduğu zaman aksini yapacaksın. Havadan değil Gomis'e kenarlardan gelip yerden oynayacaksın.
Ahmet Çalık maç eksiğine rağmen derli toplu oynadı. Sakindi. Doğru müdahaleler yaptı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay Beşiktaş’ın başına gelenler! 17 Mart 2024 | 278 Okunma Pozisyonun temas noktası dışarıda 11 Mart 2024 | 526 Okunma İkisi de keyif verdi, kalite kazandı 09 Mart 2024 | 176 Okunma Türkiye’de olduğunu anlamalı 04 Mart 2024 | 718 Okunma F.Bahçe’de kaçak dövüşenler var 03 Mart 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar