Sosyal yardımlarda yeni bir model önerisi: Asgari Gelir Desteği

7. Aile Şurası, 2-3 Mayıs 2019 tarihlerinde “Aileye Değer, Türkiye’ye Değer” ana temasıyla Ankara’da gerçekleştirildi...

Aile Şurası’nda aileyi ilgilendiren çok önemli konular, ilgili akademisyenler, bakanlık temsilcileri, medya temsilcileri ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı komisyonlarda tartışıldı.

Benim de katıldığım Aileye Yönelik Sosyo-Ekonomik Destek Hizmetleri komisyonunda da sosyal yardımlar, sosyal yardım sistemi, sosyal yardım istihdam ilişkisi ve diğer önemli konular masaya yatırıldı. Önemli tespitler ve çözüm önerileri gündeme getirildi.

Aile Şurası sonuç raporu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanacak. Aile Şurası’nda dikkatimi çeken en önemli husus; ailede ve toplumda sosyal riskin azaltması noktasında sosyal yardımlarda değişim ve dönüşüme ihtiyaç olduğudur.

Bu da yeni bir dönemin başlangıcının sinyallerini veriyor.

SOSYAL YARDIMLARDA YENİ DÖNEM

Türkiye, sosyal yardımlar konusunda yeni bir dönüm noktasında. Sosyal yardımlarda gerçekleşen değişim ve dönüşüm sosyal yardım (+) dönemi olarak adlandırılmakta ve bu dönem aslında yeni bir anlayışı da beraberinde gündeme taşımakta. Sosyal yardım (+) dönemi ile birlikte, yalnız sosyal yardıma ihtiyacı olanlar değil sosyal hizmet açısından ihtiyacı olan kişilerin belirlenmesi de sağlanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar