Dünyada doğal gaz sorunu

Son 20 yılda dünya çapında doğal gaz tüketimi artıyor. Doğal gaz tüketimindeki artışla beraber başlayan arz sorunu ve ortaya çıkan fiyat artışları dünyanın en önemli sorunu olmaya aday. Bir...

Son 20 yılda dünya çapında doğal gaz tüketimi artıyor. Doğal gaz tüketimindeki artışla beraber başlayan arz sorunu ve ortaya çıkan fiyat artışları dünyanın en önemli sorunu olmaya aday.

Bir yandan ekonomilerde başlayan toparlanma neticesinde artan talep, diğer yandan yaklaşan kış şartlarının neden olacağı yüksek miktardaki tüketim ve en önemlisi de ülkelerin doğal gaz stoklarının yeterli düzeylerde olmaması doğal gaz ithalatçısı ülkeler açısından zor bir dönemi işaret etmektedir.

Ayrıca, doğal gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle bu dönemde dünyada enflasyonun da artış trendinde olduğunu söylemek gerekir. Dolayısıyla bu dönemde artan doğal gaz fiyatları hem yüksek fiyat artışlarını tetikleyen önemli bir etken hem de artan enerji girdi maliyetleri nedeniyle ekonomik büyümelerin önünde de önemli bir engel durumunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar