Kur nereye?

Seçim sürecinin ciddi manada hızlandığı ve partiler arasındaki rekabetin iyice kızıştığı son günlerde, kurlardaki hareketlilik daha doğrusu artış, ekonominin en önemli gündem maddesi oldu ve olmaya da...

Seçim sürecinin ciddi manada hızlandığı ve partiler arasındaki rekabetin iyice kızıştığı son günlerde, kurlardaki hareketlilik daha doğrusu artış, ekonominin en önemli gündem maddesi oldu ve olmaya da devam ediyor.

Çünkü kurlardaki artış tüm makro ekonomik göstergeleri etkilediği gibi ülke algısı üzerinde bir çok olumsuz etkisi var.

Bir taraftan doların yükselmesi, diğer taraftan piyasa faizlerinin artması ve bunların da zaten yüksek seyreden enflasyonu tetiklemesi nedeniyle, ortaya çıkacak tablonun iyi hesaplanması gerekiyor.

Bu satırları yazarken sürekli artan ve 4.85 olan dolar/TL kurunu gördük. Dolar kurunda özellikle son 10-15 günde bu denli yüksek seviye bir artışın yaşanması seçim sürecinden de çok da bağımsız bir durum değil.

Peki doların bu kadar artması normal değilse esas yapılması gerekenler nelerdir? Kısa dönemde neler yapılmalıdır?

PİYASALARA BİLGİ VERİLMELİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar