Davos’ta dünyayı daha iyi bir yer haline getirme arayışı

Davos zirveleri her yıl farklı temalarla gerçekleşiyor. Bu yıl 50’ncisi düzenlenecek olan Davos Zirvesi dünyayı daha iyi bir yer haline getirme misyonu ile toplanıyor ve dünyanın birçok ülkesinden siyasetçiler, liderler, uluslararası şirketlerin yöneticileri, akademisyenler ve yardım kuruluşlarının temsilcileri bir araya geliyor.

Bu toplantılarda hem güncel konular konuşulurken hem de son yıllarda öne çıkan gelir eşitsizliği, çevre ve iklim sorunları, küresel ekonominin gidişatı, sürdürülebilir kalkınma, teknoloji, ticaret ve Sanayi 4.0 gibi temel tartışma konuları gündeme geliyor.

Bu açıdan bakıldığında, Davos zirvelerinin zengin bir gündemi olduğu gayet açıktır. Bu gündeme uygun katılımcıların olması ise Davos zirvesini, dünyanın özellikle de zengin ve elit kesimlerin ilgi odağı haline getiriyor.

PEKİ DÜNYAYI DAHA İYİ BİR YER HALİNE GETİRMEYE TARAFLAR HAZIR MI?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar