AP’nin kararı bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi'ne katılmak üzere Almanya'nın Hamburg şehrine gidişinde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) kararından Almanya'da haddini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi'ne katılmak üzere Almanya'nın Hamburg şehrine gidişinde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) kararından Almanya'da haddini aşan eylemlere, Rakka'da DEAŞ'ı aratmayan YPG/PYD zulmünden Kılıçdaroğlu'nun provokatif yürüyüşüne kadar önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Erdoğan'ın mesajları:

TERÖRLE ÇUVALA GİREN, ISIRILMAKTAN KURTULAMAZ: Biz yıllardır, terörle mücadelede ilkeli, tutarlı ve kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguluyoruz. Farklı gerekçelerle teröre şaşı bakmanın, eli kanlı caniler arasında ayrım yapmanın yanlışlığını ifade ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; terörle çuvala giren, ısırılmaktan kurtulamaz. Hiç kimsenin kısa vadeli hesaplar adına geleceğimizi karartmaya hakkı yoktur. Ülke olarak, gerek DEAŞ, gerek PKK-PYD, gerekse FETÖ konusunda, muhataplarımızı bilgilendirmeye, uyarmaya devam edeceğiz. Her yıl PKK terör örgütü Avrupa'da on milyonlarca Avro para topluyor. Terörün finansmanının engellenmesi noktasında Avrupalı ülkelere önemli sorumluklar düşüyor. Bütün bu hususları Hamburg'da ele alacağız.

AJANDAMA ALIRSAM ÖNEM VERMİŞ OLURUM: (Merkel'le görüşmenizde AP'nin Türkiye kararı ajandanızda yer alacak mı?) Bunun bir kıymeti harbiyesi yok. Bu karar bizi bağlamaz. Bu konu benim gündemimde yok. Ajandama alırsam önem vermiş olurum.

İLKELERİMİZE RİAYET ETMEYECEKSEK, BATSIN BU SİYASET: Yapacağım görüşmelerde Orta Doğu ve Katar meselesi gündemimizde olacak. Bu krizin "devletlerin egemenliğine saygı çerçevesinde" çözülmesi için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Suriye politikamızı, beklentilerimizi de bu zirve vesilesiyle bir kez daha aktaracağız. (Körfez'deki gerilimde Katar'ın hakkı korunması, Suudi Arabistan'la ilişkilerimizin bozulmasına neden olabilir mi?) Biz dostlarımızla münasebetlerin bozulmasını istemeyiz. Ancak zulme de rıza gösteremeyiz. Benim karakterim ve inancım bu. İlkelerimize riayet etmeyeceksek, batsın bu siyaset! Zulme rıza gösterilemez. Katar'a adeta "sen devlet değilsin" denilmek isteniyor. Mesela "Türk üssü kapatılsın" deniyor. Ama ABD'nin Fransa'nın üslerine bir şey dedikleri yok. Katar'a terör devleti demek de büyük iftiradır. Ben Baba Emir'i de hali hazırdaki Emir Temim'i de gayet iyi tanırım, Katar iddiaların tam tersine teröre karşı sürekli mücadele etmiş bir ülkedir.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan onuruna yakışır bir dünya kurmalıyız 27 Eylül 2019 | 72 Okunma S-400’ler barış ve güvenliğimiz için 15 Temmuz 2019 | 76 Okunma Japonya ve Çin ile önemli adımlar attık 04 Temmuz 2019 | 131 Okunma Gelin barış koridorunu inşa edelim 01 Temmuz 2019 | 66 Okunma İnfaz emrini verenin peşindeyiz 13 Kasım 2018 | 4.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar