Şekil

Cumhurbaşkanlığı seçim kanunu "şekilleniyor"... Bildiğimiz şekilde olan yanları da var, beklenmedik şekiller de yapmışlar... Bir kere, her parti tek aday gösterebilecek. Bu biliniyordu. Hem milletvekilliğine hem de...

Cumhurbaşkanlığı seçim kanunu "şekilleniyor"...
Bildiğimiz şekilde olan yanları da var, beklenmedik şekiller de yapmışlar...
Bir kere, her parti tek aday gösterebilecek. Bu biliniyordu.
Hem milletvekilliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olunamayacak. Bu da biliniyordu.
Yani, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olmasını hâlâ bekleyen safdil varsa, artık hiç beklemesin! "Benim adayım sayın genel başkanımdır" cümlesini hemen unutsun ki kendisiyle dalga geçilmesin.
Meral Hanım da eğer cumhurbaşkanlığına ille de aday olmakta ısrar edecekse, meclisi unutsun. Cumhurbaşkanı da olmayacağına göre mutfağının yolunu tutsun, dolma ve börek çalışmalarına eğilsin, eşi ve oğlu da mutlu bir nefes alsınlar.
Çünkü efendim, yeni şekil yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi kanununa göre, evet, 100 bin imza şartı devam ediyor ama "meclisten 20 kişinin imzasıyla aday olma" imkânı ortadan kalkıyor! Bundan vazgeçildi.
Yani, "beş kişi bende var, kalıyor on beş kişi, onları da nasıl olsa CHP'den falan ayartırım" düşüncesi artık geçerli olmayacak.
Parti olarak aday göstermeleri mümkün değil, çünkü "en son seçimde" en az yüzde 5 almış olmaları şart. En son seçime girmediler çünkü ondan sonra kuruldular.
Ama "toplasan yüzde 5'i bulan" başka partilerle işbirliği yapabilirler... Bu mümkün.
Yani DYP, DSP, Dolunay Partisi falan.
Ama onların toplamının da yüzde 5'i bulması zor.
Meral Hanım sonunda Türkiye Komünist Partisi'ne falan da muhtaç olursa büyük bir şenlik yaşanır!
Burada ilginç olan, 100 bin imza bulup bulamayacağıdır.
Doğu Perinçek "1 milyon imza toplayacağını" iddia ettiğine göre, hanım da en az 5-10 milyonu bulur herhalde canım!

*** İmzaların "nasıl" toplanacağı konusu hâlâ karanlıkta.
Notere gidilmeyecek, bu hem dolambaçlı hem de...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.486 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.201 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.827 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar