Susamlı pazı köftesi

Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış pazıları üzerine ekleyin. Pazılar öldükten sonra ocaktan alın....

Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış pazıları üzerine ekleyin. Pazılar öldükten sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra ezilmiş patates ve suda bekletip süzdüğünüz ekmekle karıştırın. Susam hariç diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın, susama bulayarak kızartın. (4 kişilik)

MALZEMELER
1 demet pazının yaprakları
1 adet büyük boy soğan
1 dilim bayat ekmek içi
2 adet orta boy patates
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı susam
1'er çay kaşığı karabiber, kekik, nane ve kimyon

Balıklı islim kebabı
Patlıcanları dilimleyip kızartın. Balık filetolarını dilimlere ayırın. İki dilim patlıcanı artı şeklinde serin. Üzerine bir dilim balık filetosu koyup patlıcanları bohça gibi kapatın. Kürdan yardımıyla tutturup tepsiye dizin. Üzerine kıyılmış sarımsak, rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip 170 derecedeki fırında pişirin. (6 kişilik)

MALZEMELER
500 gr. balık filetosu
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Ballı tiramisu
Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı çırpın, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labne ve vanilyayı ekleyin. Pasta kekini sütle ıslatıp arasına ve üzerine kremadan sürün. Çikolatayı eritin, içine bal ekleyip karıştırın, pastanın üzerine dökün. (4 kişilik)

MALZEMELER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çizgili kek 27 Kasım 2016 | 454 Okunma Ispanaklı bulgur pilavı 26 Kasım 2016 | 465 Okunma Dut pekmezli kurabiye 25 Kasım 2016 | 478 Okunma Balkabaklı tatlı 24 Kasım 2016 | 285 Okunma Hurmalı tart 23 Kasım 2016 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar