Devlet Bahçeli bu işe ne mi diyecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ziyareti dönüşünde uçağındaki gazetecilere, gündemde olmadığı halde sanki gündemdeymiş gibi yüzde 50 +1 meselesiyle ilgili kanaatini açıkladı, kendisinin de 50+1...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ziyareti dönüşünde uçağındaki gazetecilere, gündemde olmadığı halde sanki gündemdeymiş gibi yüzde 50 +1 meselesiyle ilgili kanaatini açıkladı, kendisinin de 50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirde olduğunu söyledi.

Elbette haklı olarak “kimlerle aynı fikirde olduğu” sorusunu sormamız gerekiyor ama önce gelin Erdoğan’ın sözlerini okuyalım:

“50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, oy sayısı itibariyle ‘en fazla oyu alan aday seçilir’ denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar?”

Sahiden de 50+1 şartının değişmesi konusunda Erdoğan kimlerle aynı fikirde? Muhalefet partileriyle mi?

Bu konu nasıl oldu da gündeme geldi? Erdoğan gündemde olmayan bir konu hakkında gündemdeymiş gibi nasıl oluyor da görüşünü açıklıyor değil mi?

Bu Erdoğan’ın en büyük...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 2.168 Okunma Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.171 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar