AYM’den HSK’ya “gereğini yapın” mesajı...

Anayasa Mahkemesi ve HSK tarihinde bir ilk yaşandı: Anayasa Mahkemesi verdiği kararın bir örneğini Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da gönderdi.TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez “ihlal kararı” veren Anayasa...

Anayasa Mahkemesi ve HSK tarihinde bir ilk yaşandı: Anayasa Mahkemesi verdiği kararın bir örneğini Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da gönderdi.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez “ihlal kararı” veren Anayasa Mahkemesi, ikinci kez verdiği “tahliye” kararının gerekçesini açıkladı. Karar Resmî Gazetede yayımlandı.

AYM’nin gerekçeli kararındaki dikkat çekici husus, Can Atalay kararının bir örneğinin “bilgi için ve ilgileri nedeniyle” ibaresiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu’na da gönderilmesidir.

Bu normal bir prosedür değil. Çünkü AYM verdiği kararların örneğini geleneksel olarak ilgili mahkemeye ve Adalet Bakanlığı’na gönderiyordu.

Bireysel Başvurularda başvurucu bir milletvekili olduğunda karar örneği “ilgileri ve bilgileri nedeniyle” ilgili mahkemeye, Adalet Bakanlığına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderiliyor.

Peki Anayasa Mahkemesi’nin bu defa karar örneğini Hakimler ve Savcılar Kuruluna göndermesi ne anlama geliyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 62 Okunma Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.171 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar