Yaz kararnamesi endişesi mi?

YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptali istemiyle AK Parti’nin yaptığı başvuruyu sonuçlandırmasına kısa bir süre kala ilginç gelişmeler yaşanıyor...


“Hiçbir şey olmasa da bir şeyler oldu ama biz fark edemedik” sözleriyle 2019 yerel seçimlerinin unutulmaz ismi haline gelen AK Parti’nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz dün basın toplantısı yaparken, aynı dakikalarda TV’lerin altyazılarından “İstanbul’da sandık kurullarına 32 ayrı soruşturma” haberi geçmeye başladı.


Siz ne derseniz deyin, bu “eşzamanlılık” hiç tesadüf gibi durmuyordu. Zaten konuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Yavuz, hem şaşırmadıklarını, hem kendilerinin de suç duyuruları için çalıştıklarını söylüyordu.


Yavuz’un basın toplantısında yaptığı açıklamaların hiçbiri bende “Bu detay sonucu etkiler, iptal getirebilir” duygusu yaratmadı.

ŞİKAYETÇİ İLÇE SEÇİM KURULLARI

Ancak, İstanbul’da Anadolu yakasında 3 ilçede başlatılan 32 soruşturma ve 100’den fazla ifade alma işlemi, durumun değişebileceğini düşündürdü. Zira suç duyurularının bir bölümünü AK Parti ile MHP, geri kalanını da sandık sayımlarında suç şüphesi olacak durumlar bulunduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları yapmıştı. Bu şu anlama geliyordu:
Suç duyurusu yapan ilçe seçim kurulu başkanlıkları, bizzat belirledikleri bazı sadık kurulu yöneticilerinin sandık kurulu yöneticisi olma vasıflarını taşımadığı ve sandık sayımlarında “görevi kötüye kullanma” ve “seçim kanununa muhalefet” suçlarını işlediğine dair şüphe duymaya başlamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.514 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.652 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar