Prof. Kök: Anlaşmayı öğrenciler bozdu

ODTÜ hakkında çok şey söylenebilir. Efsane hocaları, dünya standardındaki eğitimi, bilim tarihine adını yazdırmış mezunları, akademik başarıları saymakla bitmez. Ancak ODTÜ’yü sadece...

ODTÜ hakkında çok şey söylenebilir. Efsane hocaları, dünya standardındaki eğitimi, bilim tarihine adını yazdırmış mezunları, akademik başarıları saymakla bitmez.
Ancak ODTÜ’yü sadece bunlarla anlatmaya kalkışırsanız başarılı olamazsınız.
Çünkü, ODTÜ bir ruhtur, gelenektir. ODTÜ, aynı zamanda bir hayat okuludur. O kampüsten içeri girdiğiniz andan itibaren başlar insan yanınızı beslemeye, yaşama sevinci aşılamaya, bilimin ve özgürlüğün kıymetini öğretmeye.
Kışın kütüphanede, laboratuvarlarda, atölyelerde, yurtlarda sabahlayıp, baharda gündüz vakti çimlere yayılırken öğrenebilirsiniz kardeşliği, dayanışmayı, zorluklarla baş edebilmenin yollarını.
Hazırlık okulunda kolçaklı sandalyede başlayan tedirgin, ürkek halinizle, Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyet yürüyüşünde sergilediğiniz özgüvenli, gururlu haliniz arasındaki farktır ODTÜ.
Ayrıca şenliği olan bir bahardır ODTÜ.
Finaller öncesi, uzun saatler süren ders çalışma maratonu başlamadan alınan bir nefestir o şenlik.
Büyük ihtimalle haberdarsınızdır.
ODTÜ Rektörlüğü, Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun (UGT) düzenlediği 33. Uluslararası Bahar Şenliği’ni “teknik ve idari olanakların yetersizliği” gerekçesi ile iptal etti.
Haliyle de çok büyük tepki çekti.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen bütün ihtiyaçları karşılayacaklarına dair söz verdi. Moğollar, Haluk Levent, Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan, Mor ve Ötesi grubu, Can Bonomo ücretsiz konser vereceklerini duyurdular.
Yani rektörlüğün iptal gerekçesini hep birlikte ortadan kaldırdılar.
Rektör Prof. Mustafa Verşan Kök, dün gönderdiği mesajda beni “(televizyonda) siyasetçi gibi konuşmakla” ve sadece öğrencilerin açıklamalarına dayanarak yorum yapmakla suçladı.
Prof. Kök’ün mesajını aynen aktarıyorum:
“Öncelikle biz şenlikleri iptal etmedik. Tam aksine biz UGT’li öğrencilerle Devrim Stadı konserler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 739 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 771 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.666 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar