Kurum için “Nevruz” fırsatı!

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bu hafta 'Kurum için “Nevruz” fırsatı!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Baştan mevcut durumu tarif edeyim:

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, iktidar tarafında ittifak olmasına, DEM Parti ve İYİ Parti’nin güçlü adaylar çıkarmasına karşın önde görünüyor.

Bunun en önemli nedenlerinden biri Murat Kurum.

Şöyle ki:

- Kurum, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisinden beklediği performansı sergileyemedi. Gafları, tepki çeken açıklamaları, komik vaatleri bilinirliğini artırdı ama tepki de çekti. Ekrem İmamoğlu’nun siyasi birikimi ve manevra yeteneği karşısında da sönük kaldı ve etkili olamadı. Siyasete girmeye çalışırken dahi hatalar yaptı:

- Örneğin İHH ziyaretinde yaptığı “Gazze’ye yardım edenler mi ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler mi?” açıklamasına sadece muhalefet değil, kendi partilileri de tepki gösterdi. 2019 seçimlerinde “Sisi mi Binali mi” karşılaştırmasının bedelini ödeyen AK Parti kurmayları kendisine bu karşılaştırmalara bir daha girmemesi telkininde bulundu. İmamoğlu da birkaç gün sonra Gazze’ye insani yardım göndererek Kurum’u bu konuda da mat etmeyi başardı.

- Kurum ayrıca halay çekme, horon oynama, şarkı/türkü söyleme konusunda da sınıfta kaldı. Danışmanları, kendisinin siyasal iletişim açısından “ciddiyet” mesajı vermesi gerektiğine dikkat çekerek, bu tür çıkışların ciddiyet unsuruna zarar verdiği uyarısında bulundu. Kurum ise katıldığı yayınlarda ve törenlerde bu uyarıyı dikkate al(a)madı.

“Ciddiyet” kavramını biraz daha açmak gerekirse, “Özgür Efendi” ifadesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıktığında tuhaf durmuyor. Ancak Kurum bu ifadeyi kullanınca çok itici ve sakil duruyor. Aynı şekilde Ekrem İmamoğlu horon oynadığında sempatik görünüyor ama Kurum horon oynayınca biraz komik görünüyor.

- Bir başka örnek: Çekmeköy metrosuyla ilgili vaadi, İBB’nin “16 Mart’ta açılışına bekleriz” davetiyle alay konusu olmuştu. Oysa Kurum’dan o konuşmada beklenen Çekmeköy’e metro vadetmesi değil, Çekmeköy metrosunun seçimden önce tam tamamlanmadan alelacele açılmasını eleştirmesiydi. Daha da çarpıcı olsun diye “Hastane durağında durmayacak metroyu” vurgulamasıydı. Sonuçta Kurum 16 Mart’ta açılacak bir hattı hiç yokmuş gibi vadetti ve İmamoğlu ekibine gollük pas vermiş oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.514 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.652 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar