Kafa bulmak mı kafayı bulmak mı?

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (31.01.2022)'' Kafa bulmak mı kafayı bulmak mı?'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyasi rakiplerini muhafazakar seçmen önünde kötülerken en çok “alkollü olma” kavramını kullanıyor.

Bir ara kurucu önderleri kastederek “iki ayyaşın yaptığı yasa muteber mi oluyor” ifadesini kullanmış, “Atatürk'ü ve İnönü'yü kastetti” diye çok fazla tepki çekince lafı nasıl çevireceğini bilememişti.

Geçenlerde de Giresun'da konuşma yaparken, İstanbul'da yaşanan kar fırtınası sırasında Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıda yediği yemeğe gönderme yaparak şunları söyledi:

“Şunu özellikle vurgulamak istiyorum: Sel felaketi oldu bakan arkadaşlarım ve ben hep birlikte Doğankent'te Dereli'deydik. Balıkçıya gitmedik. Nereye gittik? Biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk, dertleriyle dertlendik. Birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor. Öbür tarafta kar bora fırtına esiyor. Hiç umurlarında değil.”

Bir kere Giresun'da 15 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketi, 23 Ağustos 2020 günü yaşandı. Erdoğan ise Giresun'a 31 Ağustos 2020 günü gitti. Hatta Dereli'de yaptığı miting sonrasında insanların üzerine keyif çayı atması çok tepki açtı.

Bu topraklarda yaşayan birçok insana göre değil ama Erdoğan'a göre “alkol alma”, “kafayı bulma” bir “karalama” ifadesidir.

Erdoğan, biraz önce aktardığım sözleriyle de İmamoğlu'nu karalıyor ve bununla yetinmiyor “kafayı bulmakla” itham ediyor.

Sırf politik çıkarlar için başka bir insanı “karalamak” bu kadar kolay mı olmalı?

Sırf yemek balıkçıdaydı diye İmamoğlu'nun “kafayı bulmaya” gittiğini söylemek tek kelimeyle insafsızlık.

Bir de işin çifte standartlı, adaletsiz tarafı var.

Zira aynı lokantaya Erdoğan da, başbakanlığı döneminde gitmiş.

İmamoğlu kalksa, sırf o balıkçıda yemek yedi diye Erdoğan'a, “Siz de gitmişsiniz o balıkçıya. Kafayı bulmaya mı gittiniz” dese “Cumhurbaşkanı'na Hakaret” suçlamasıyla hakkında dava açılır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.514 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.653 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar