İktidarın istediği bir göz...

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in bugünkü (07.10.2022)''İktidarın istediği bir göz...'' başlıklı yazısı.

Son bir haftalık SÖZCÜ’yü biriktirip göz atsanız, memleketin durumuna ilişkin büyük ihtimalle şu gündem maddeleriyle karşılaşacaksınız:

– Memleket ekonomisi yangın yeri ama memleketi yönetenler durumumuzun Almanya’dan ABD’den iyi olduğunu iddia ediyorlar.

– Nüfusun önemli bir bölümü asgari ücretin altında yaşıyor. Asgari ücret ülkede neredeyse ortalama ücrete dönüşmüş ve büyük kentlerdeki kiralar asgari ücrete yetişmiş vaziyette.

– Elektrik, doğalgaz faturaları astronomik hale geldi. Bir kadın el örgüsü liflerini satarken kendisine uzatılan mikrofona “Elektrik faturasını görünce intihar etmek istedim” diyor.

– Onbinlerce öğrenci barınacak yer bulamayınca üniversiteye gitmekten vazgeçiyor. İlköğretim okullarında beslenme çantalarına yiyecek bir şeyler koymakta zorlanan binlerce öğrenci var.

– İktidar satacak arazi bırakmayınca şeker fabrikalarının, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin arazilerini satmaya başladı. Taşlık kayalık yerleri imara açmak için çıkarılan yasayla ormanları dahi bozup imara...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.514 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.652 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar