“Erdoğan için 21 yılın en riskli seçimi”

Bir önceki yazımda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kampanya ekibinden önemli bir ismin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklandığında bana “Kampanya sürecinin en mutlu...

Bir önceki yazımda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kampanya ekibinden önemli bir ismin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklandığında bana “Kampanya sürecinin en mutlu gününü yaşıyoruz. Bugün çok rahatladık. Derin bir oh çektik” mesajını gönderdiğini aktarmıştım.

Ben “AK Parti’nin en çok istediği aday Kemal Kılıçdaroğlu’ydu” teorisini destekleyen bu mesajın muhalefet tabanında olumsuz bir psikoloji oluşturma amaçlı yönlendirici bir mesaj olduğunu düşünmüştüm.

Önceki gün, bizzat muhatabıyla konuşarak bu mesajı detaylandırma fırsatı buldum. Erdoğan’ın seçim stratejisini belirleyen ekip, Altılı Masa’da yaşanan krizi ve sonucunda Kılıçdaroğlu’nun aday ilan edilmesine dair şu analizleri yapmış:

■ TABANIMIZDAN OY ALAMAYACAK: Kılıçdaroğlu’nun aday olmasının en güzel tarafı, AK Parti tabanından daha fazla oy gitmeyecek olması. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aday olsaydı AK Parti seçmenlerinden kendisine oy kayabilirdi. Bu da Erdoğan’ın oylarını düşürürdü.

■ İYİ PARTİ SEÇMENİNİ KAZANABİLİRİZ: Kılıçdaroğlu’nun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.507 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 765 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.648 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar