Özel okul kayıtları ve Doğa Koleji velilerinin isyanı!

Pandemi Türkiye'de etkisini kaybediyor, normalleşme yavaş da olsa başlıyor. MEB'den gelen açıklamalar normalleşmenin eğitim alanını da kapsayacağı yönünde sinyaller veriyor. En son yapılan açıklamalara...

Pandemi Türkiye'de etkisini kaybediyor, normalleşme yavaş da olsa başlıyor. MEB'den gelen açıklamalar normalleşmenin eğitim alanını da kapsayacağı yönünde sinyaller veriyor. En son yapılan açıklamalara göre okullar 1 Haziran'da açılabilir ve Haziran sonuna kadar eğitim sürebilir.

Eğitimdeki normalleşme devlet okullarındaki öğrenciler için sadece okula geri dönüp dönmeme kararından ibaretken; özel okulda çocukları olanları için onlarca soruya yanıt bulunması gereken karışık bir sürece dönüştü. Mart ayının son haftasından bu yana uzaktan eğitim olsa da tam anlamıyla alınamayan dersler, ek ücrete tabi olan özel derslerin telafileri, yemek ve ulaşım gibi ödemelerini geri ödenip ödenmeyeceğine dair sorular özel okul velilerini kayıt yenileme konusunda kaygıya sevk ediyor.

Bir de buna uzmanların 'sonbaharın başlamasıyla salgında ikinci dalga gelebilir' yönündeki açıklamaları ve ekonomik durmayla ailelerin gelir dengesindeki bozulmalar eklenince özel okul velileri için durum çok bilinmeyenli denkleme dönüşüyor.

Farklı sektörlerdeki bir çok işletmenin ödeme kolaylığı, ödeme ertelemesi, zamsız fiyatlandırma gibi ekonomiyi canlandırıcı tedbirlere destek vermesine karşın bir çok özel okulun elini taşın altına koymayıp hiçbir şey olmamış gibi eğitim ve ek hizmetlere yüklü zamlar yapması da cabası.

Doğa Koleji'nde sular durulmuyor

Tüm özel okul velilerinin yaşadığı sıkıntılar bir yana geçen yıldan bu yana bir dizi sorunla mücadele eden Doğa Koleji velileri şimdi kayıt baskısıyla boğuşuyor. Eski yönetim döneminde yaşanan sorunlara rağmen okulda karma kararı veren, bu karar sonrası çocukları haftalarca okula gidemeyen veliler okulun İTÜ Vakfı'na satışı sonrası sevinse de kısa sürede sevinç yerini yine yanıtlanmayan sorulara bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebeveynler arasındaki fikir ayrılıkları 29 Aralık 2020 | 94 Okunma Çocuklarda kaka korkusu neden olur işte çözüm yolları 16 Ekim 2020 | 235 Okunma 72 aylık çocuklar için kayıt erteleme RAM raporu nedir? 04 Eylül 2020 | 355 Okunma Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir? 28 Temmuz 2020 | 411 Okunma Ek besine başlarken dikkat edilmesi gereken en büyük hata! 07 Temmuz 2020 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar