Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir?

2019-2020 öğretim yılı veliler için verilmesi gereken kararlar nedeniyle geçmişe oranla çok daha zorlu bir yıl olacak. Özellikle de 72 ay ve üstü yaş grubunda çocuğu olan veliler için....

2019-2020 öğretim yılı veliler için verilmesi gereken kararlar nedeniyle geçmişe oranla çok daha zorlu bir yıl olacak. Özellikle de 72 ay ve üstü yaş grubunda çocuğu olan veliler için. Çocukları birinci sınıfa zorunlu olarak başlayacak olan veliler aylardır 'Çocuğumu okula göndermek istemiyorum, çocuğumu okula göndermezsen ne olur?' sorularına yanıt bulmak için MEB'den açıklama bekliyor. İlkokul birinci sınıfa başlaması zorunlu yaş grubundaki çocukların aileleri Koronavirüs salgının halen etkisini sürdürdüğü bu yıl kendi öz bakım becerileri konusunda yeterince gelişmemiş olan; okul, sınıf ve birlikte yaşam koşullarını ilk kez deneyimleyecek çocuklarının okula başlamasını istemiyor. Bana sosyal medya üzerinden ulaşan bir çok aile MEB'in birinci sınıfa başlayacak olan çocuklar için ailelerin tercihlerini dikkate alan bir ara düzenleme yapmasını istiyor.

Bir çok anne baba çocuğunun ellerini doğru şekilde yıkayıp yıkayamayacağından bile emin değil. Buna maske, sosyal mesafe kuralları gibi küçük çocuklara anlatması zor durumları da ekleyince ailelerin endişelerini anlamak kolaylaşıyor.

BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KAYGISINI ARTTIRABİLİR

İlkokula geçiş çocuklar için yeni deneyimlerin olduğu zorlu bir süreç.  Her şeyin normal olduğu zamanlarda bile zor olan okula başlama süreci her adımları yetişkinler tarafından kontrol edilecek olan çocuklar için çok daha karmaşık bir hal alabilir. Özellikle yalıtılmış ortamlar, uzak durma zorunluluğu çocukları yeni ortamlara alıştıran oyun ve arkadaşlık gibi kolaylaştırıcı etkenleri de devre dışı bırakabilir. 

Ailelerin kaygı seviyelerindeki yükseliş de çocukların okula alışmasını zorlaştıracak bir diğer girdi. Eğitimin uzaktan yada hibrit olması durumunda da birinci sınıf öğrencilerini bekleyen büyük bilinmezlikler var. 

Ailelerin kaygısı sadece 72 ay ve üstü gruptaki çocuklarla da sınırlı değil. Bir çok aile sene kaygıbını göze alarak çocuğunu 2019-2020 öğretim yılında okula göndermek istemiyor. Kimisi sadece kaygıdan kimisi evdeki yaşlı insanlardan, kimisi kendisinin yada aile üyelerinin kronik hastalıklarından kaygılı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebeveynler arasındaki fikir ayrılıkları 29 Aralık 2020 | 94 Okunma Çocuklarda kaka korkusu neden olur işte çözüm yolları 16 Ekim 2020 | 235 Okunma 72 aylık çocuklar için kayıt erteleme RAM raporu nedir? 04 Eylül 2020 | 355 Okunma Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir? 28 Temmuz 2020 | 411 Okunma Ek besine başlarken dikkat edilmesi gereken en büyük hata! 07 Temmuz 2020 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar