Akıl Oyunları Otübüsü'yle tanışmaya ne dersiniz!

Sizi Erdem Turan ile tanıştırmak istiyorum. Nam-ı diğer 'Bay Satranç.'Kendisi iktisat masterı olan, sosyoloji mezunu, çocuk gelişimcisi ve uzun yıllar okul öncesi eğitim kurumlarında işletmecilik yapmış biri. Ama o...

Sizi Erdem Turan ile tanıştırmak istiyorum. Nam-ı diğer 'Bay Satranç.'

Kendisi iktisat masterı olan, sosyoloji mezunu, çocuk gelişimcisi ve uzun yıllar okul öncesi eğitim kurumlarında işletmecilik yapmış biri. Ama o kendini en çok satranç antrenörlüğü ve usta öğretici olarak tanımlamaktan hoşlanıyor. Bu kimliği ve satranca olan tutkusu onu şahane bir projeyi hayata geçirmesi için de teşvik etmiş. Önce 'Çocuğuma nasıl satranç öğretebilirim?' adlı bir kitap kaleme almış ardından da daha çok çocuğa ulaşmak için kolları sıvamış. 

Hayali bir satranç otobüsüyle çocuklara gitmek onlara satrancın büyüsünü anlatmakmış. Ancak çağ değişiyor ve akıl oyunları da en az satranç kadar Erdem Turan'ın hayatında önemli bir yere sahip oluyor. O da satranç otobüsü hayalini 'Akıl Oyunları Otobüsü'ne dönüştürüyor. 

2016 yılında temellerini attığı Akıl Oyunlar Otobüsü projesiyle okul okul, sokak sokak gezerek çocukların dünyasına giriyor. Otobüste hem çocukların hayal güçlerini besleyen kaynak ve materyaller hem de çeşitli oyun malzemelerinin bulunuyor. Üstelik çocuklar sadece bakıp, oynayıp gitmiyorlar istedikleri şeyleri de satın alabiliyorlar. 

2016 yılından bu yana her tür yasal izin kontrolleri yaptıran Erdem Turan, 2 Şubat 2019'da Akıl Oyunları Otobüsü'yle tam zamanlı gezmeye başlıyor. Bana bir mesaj yoluyla ulaşan ve hayalini anlatan Erdem Turan, Akıl Oyunları Otobüsü hakkında şunları anlattı:

"Bu proje müteşebbis bir kişinin birden bire aklına gelerek bu işten çok para kazanırım düşüncesi ile yapılan bir proje değil...İçinde her bütçeye göre akıl, zeka ve beceri oyunları barındıran bir dünya. Çocuklarımızın beğenisine sunduğumuz oyunlarımız yerli üretim ham ahşap  ve anti alerjen, anti kanserojen plastikden üretiliyor. Okullarla kumbara etkinlikleri yapıyoruz. Okul etkinliğinden 1 hafta önce öğrencilere bilgi veriliyor. Bu 1 hafta içinde her öğrenci atık materyallerden(pet şişe, ilaç kutusu vb) kendisine bir kumbara hazırlıyor.  Bu atık materyallerden yapılan kumbara karşılığı her öğrenciye ‘’solo test’’  isimli oyun hediye ediliyor. Daha sonra etkinlik günü öğrencilerimiz büyük boy satranç , büyük boy jenga , büyük boy domino , büyük boy dama oyunları ile oynatılıp hem eğlendirilecek hem de öğreniyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebeveynler arasındaki fikir ayrılıkları 29 Aralık 2020 | 94 Okunma Çocuklarda kaka korkusu neden olur işte çözüm yolları 16 Ekim 2020 | 235 Okunma 72 aylık çocuklar için kayıt erteleme RAM raporu nedir? 04 Eylül 2020 | 355 Okunma Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir? 28 Temmuz 2020 | 411 Okunma Ek besine başlarken dikkat edilmesi gereken en büyük hata! 07 Temmuz 2020 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar