Yunanistan antlaşmalara uyar hale gelmeden masaya oturulmamalıdır

Tv100 Gazetesi Yazarı Cihat Yaycı'nın bugünkü (12.12.2022)'' Yunanistan antlaşmalara uyar hale gelmeden masaya oturulmamalıdır'' başlıklı yazısı.

Başından beri Türkiye’nin “karşılıklı çıkar zemininde” Mısır, İsrail, Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesinin, normalleştirilmesinin ve geliştirilmesinin başta “Mavi Vatanımız” olmak üzere, çok boyutlu faydaları olacağını ifade ettim ve etmeye devam ediyorum. Bu devletlerle el sıkışıp, masaya oturulabilir, karşılıklı çıkar ilişkisi ve haklara saygı çerçevesinde diyalog kurulabilir, müzakereler yapılabilir.

Ancak dikkat ettiyseniz, aramızda sorun olup da ilişkilerin düzeltilmesi, normalleştirilmesi ve geliştirilmesi için el sıkışılıp, diyalog kurulup, masaya oturularak konuların müzakere edilebileceği devletler arasında Yunanistan’ı saymadım.

Zira saydığım bu devletlerin Türkiye’nin egemenliğine, haklarına, topraklarına ve denizlerine karşı somut bir talep ya da gasp girişimleri yoktur. 

Üstelik bu devletlerin Türkiye’nin kuruluşunda etkin temel antlaşma olan Lozan Antlaşması'na da saygısızlıkları ve ihlalleri de yine somut olarak söz konusu değildir.


Fakat Yunanistan Türkiye’nin:

-   Egemenliğine ve uluslararası hukuk ile antlaşmalardan doğan haklarına saygı duymuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ÇOK GİZLİ PLANLARIMIZ YİNE ÇÖP OLMUŞ… 26 Nisan 2024 | 180 Okunma ORTADOĞU’DA KAYIKÇI KAVGASI 19 Nisan 2024 | 660 Okunma BU BİR CAMBAZA BAK SAVAŞIDIR! 14 Nisan 2024 | 1.109 Okunma VAN’DA ASLINDA NE OLDU? 12 Nisan 2024 | 283 Okunma ANAYASAYI DEĞİŞTİREYİM DERKEN DEVLET ELDEN GİTMESİN! 05 Nisan 2024 | 2.742 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar