Yeniden “kanlı parçalama plânı”

Suriye'ye saldırının arka planı-3 ABD’nin “kimyasal bahanesi”yle Suriye saldırısının, Fas’tan Afganistan’a 22 İslâm ülkesini parçalayıp ufaltmayı hedefleyen Büyük Ortadoğu...

Suriye'ye saldırının arka planı-3

ABD’nin “kimyasal bahanesi”yle Suriye saldırısının, Fas’tan Afganistan’a 22 İslâm ülkesini parçalayıp ufaltmayı hedefleyen Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP’un) bölgede İsrail’in güvenliği hesâbına Müslüman ülkeleri tek tek tasfiye plânının bir parçası olduğu açıkça sırıtıyor.

O denli ki, son dönemde ateşkes ve barış müzâkerelerinde önemli ölçüde inisiyatifi kaybeden ABD ve ortaklarının, Suriye’yi de işgal etmek ve ardından işgali genişletmek plânları açıkça ikrar ediliyor.   

Aslında Suriye’ye “kimyasal isnadı” yeni değil; daha 2012’de askerî müdahaleye ortam oluşturmanın bahanesi BM kürsüsünde ileri sürülmüş. Yine 21 Ağustos 2013’te -Suriye’de- Doğu Guta’daki kimyasal saldırıda ABD, İngiltere ve Fransa peşinen Şam’ı suçlayıp askerî harekât hazırlığını yapmış; ancak fâillerin CIA emrindeki taşeron örgütler olduğunun ortaya çıkması üzerine son anda saldırıdan vazgeçmek zorunda kalmışlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar