“Üstad’ın lisânı müthiş bir ansiklopedidir”

Merhum Demirel -9Demirel’in Bediüzzaman ve Risale-i Nur hakkındaki tesbit ve değerlendirmelerini kamuoyu önünde ve özel sohbetlerde de hayatının sonuna kadar devam etti. Mesela 12 Nisan 2009’da Güniz Sokak’taki...

Merhum Demirel -9
Demirel’in Bediüzzaman ve Risale-i Nur hakkındaki tesbit ve değerlendirmelerini kamuoyu önünde ve özel sohbetlerde de hayatının sonuna kadar devam etti.

Mesela 12 Nisan 2009’da Güniz Sokak’taki görüşmede, Bediüzzaman’ı anma toplantısı için Ankara’ya gelen başta gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular ve diğer ziyaretçilere öncelikle “toplantı nasıl geçti?” diye soran Demirel’e, “İyi geçti, küresel iktisadî krize karşı Üstad’ın Kur’ânî iktisadî tefsir ve tesbitlerinin ele alındığı sempozyuma karşılık Ankara’daki daha çok bir anma toplantısı” cevabı üzerine, Yeni Asya câmiasını ve hizmetlerini tebrikle öncelikle şunları söyledi:

“Tebrik ederim, çok güzel, çok başarılı hizmetler yapıyorsunuz; çalışmalarınızı, hizmetleriniz tâkip ve tebrik ediyorum. Meselenizi çok güzel anlatıyorsunuz; neşriyatınız, yayınlarınız iyi gidiyor; insanlar çok güzel istifade ediyor: Sabır ve hakta sebatta devam” takdirini açıkladı.

Türkiye’nin sürüklendiği sıkıntılar ve kamuoyunu manipüle eden vahim siyasî çarpıtma ve yanıltmalarla algı operasyonlarından yakınılması karşısında, “Hakta sebât etmek lâzım, bütün mesele bu. Zaten bütün dâvâlar hakta sebâtla büyür ve kazanılır” girişiyle Kur’ân’da geçen şu temsili nakletti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar