“Terörle mücadelede başarı” söylemi

Başbakan’la İçişleri Bakanı’nın, “terörle mücadelede başarı” söylemlerinin halka karşı birer propaganda ve algı operasyonundan ibâret olduğu devletin resmî belgeleriyle ortaya...

Başbakan’la İçişleri Bakanı’nın, “terörle mücadelede başarı” söylemlerinin halka karşı birer propaganda ve algı operasyonundan ibâret olduğu devletin resmî belgeleriyle ortaya konuluyor.
Evvelâ İçişleri Bakanlığı’nın 8 Temmuz’da açıklanan verilerine göre, 12 yerleşim biriminde 3 bin 630 çukur, barikat kaldırıldığı, 6 bin 187 bomba düzeneği imha edildiği, bin 67’si uzun namlulu ve ağır 2 bin 102 silâhla 33 bin 546 kilogram patlayıcının ele geçirildiği bilgisi bunun ikrarı. Keza Bakanlığın, güvenlik güçlerinin örgütün finansman kaynaklarına yönelik operasyonlarda, şimdiye kadar piyasa değeri 2,7 milyarı bulan esrar ele geçirildi; yerleşim merkezlerinin silâh ve patlayıcılarla doldurduğunun ve şehirleri cephâneliğe çevirdiğinin itirafı oluyor.

Ve yine iktidara yakın mercilerin tesbitiyle, şehirlerin silâh deposu haline getirilmesinin yanı sıra, terör örgütünün kimlik kontrolü yaptığı, yol kestiği, iş makinelerini yaktığı, “halk mahkemesi” kurduğu, haraç topladığı süreçte 600’den fazla asker-polis şehid verildi.

“TÜRKİYE ‘HUZUR ADASI” İMİŞ”!

Ne var ki, Diyarbakır’dan Ankara ve İstanbul’a yüzlerce vatandaşın canlı bomba ve bomba yüklü araçlarla hunharca katledildiği dönemin 61., 62., 64. ve 65. AKP hükûmetleri İçişleri Bakanı, yaman bir tecâhül-ü âriflikle her fırsatta “son derece başarılı bir terörle mücadele verildiği”nden bahsediyor.

Ve şu garabete bakınız ki, 45 kişinin öldürüldüğü, 250’ye varan yaralının verildiği İstanbul Havalanı kanlı saldırısından sonra bütün dünyada teröre tepkilerin geldiği ve dokuz şehidin verildiği günde, siyasî iktidar Meclis’te apar topar “yüksek yargıyı sıfırlama yasası” peşinde koştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar