Siyasî atraksiyonların hedefi

Ankara’da Meclis Başkanlığının iktidar partisine âdeta bahşedildiği siyasetin satranç oyunu devam ediyor.MHP’nin 7 Haziran seçimleriyle ortaya çıkan demokratik siyaset, diyalog ve çözüm...

Ankara’da Meclis Başkanlığının iktidar partisine âdeta bahşedildiği siyasetin satranç oyunu devam ediyor.
MHP’nin 7 Haziran seçimleriyle ortaya çıkan demokratik siyaset, diyalog ve çözüm imkânlarını berhava eden garip çıkışıyla, kritik kavşaklarda Erdoğan’a ve AKP’ye desteğinin arka plânı sorgulanıyor, “şifresi” çözülmeye çalışılıyor.

Öncelikle seçimden sonra MHP’nin keskin bir manevrayla, altı milyon oy almış HDP’nin içinde bulunduğu ve hatta desteklediği hiçbir formülde yer almama çıkışının yeni süreci çıkmaza ittiği görülüyor.

Halbuki seçim sürecinde MHP HDP’ye yüklenmemiş; dahası, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda ve birçok komisyonda beraber çalışıp onlarca önergeye ortak imza koymuştu.

Hatta başta İç Güvenlik Yasası’ndan milletvekili seçim kanununa, çocuk istismarı tasarısından yolsuzlukların soruşturulup yargılanmasına ve en son Erdoğan’ın “kırmızı kitap”a ısrarla koydurduğu “paralel yapı”nın araştırılmasından “torba yasalar”daki antidemokratik ve hukuk dışı dayatmalara karşı birçok konuda MHP, HDP ile yan yana geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar