Rakka–Deyrizor “otonom taşeron devletçiği”

Ankara’nın baştanberi küresel güçlerin tetikçisi silâhlı gruplarca alevlendirilen Suriye iç savaşında hatalı politikaları Türkiye’ye kaybettiriyor.Tesbit şu ki, Birinci Dünya...

Ankara’nın baştanberi küresel güçlerin tetikçisi silâhlı gruplarca alevlendirilen Suriye iç savaşında hatalı politikaları Türkiye’ye kaybettiriyor.
Tesbit şu ki, Birinci Dünya Savaşı’nda Bediüzzaman’ın tesbitiyle “Âlem-i İslâma ve Kur’ân’a bir suikast olan gaddarâne Sevr muâhedesi”nin tatbiki olan “Sykes–Picot dayatması”yla bölünüp parçalanan Orta Doğu coğrafyası, bu kez “Büyük Orta Doğu Projesi”yle tekrar dilimlenip daha da ufaltılıyor.

“PYD/YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi ve Menbiç’i terki” vaadini yerine getirmeyen ABD, bu örgüte ağır silâh desteğiyle düzenli ordu kurdurup Türkiye sınırındaki kantonların birleştirilmesiyle “koridor devleti”nin kurulmasına zemin hazırlıyor. Suriye’nin güneyinde zengin petrol ve doğalgaz yataklarına sahip Rakka ve Deyrizor bölgesinde İsrail’in kontrolünde “Pentagon haritaları”yla Suriye’nin dörde-beşe bölünmesi hesâplanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar