Polemiklerle “adalet sorunu” politize ediliyor

17-25 Aralık’ın ardından ve özellikle 15 Temmuz sonrası ilân edilen OHAL sürecinde yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının büsbütün tahribiyle siyasete kurban edilip, âdil...

17-25 Aralık’ın ardından ve özellikle 15 Temmuz sonrası ilân edilen OHAL sürecinde yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının büsbütün tahribiyle siyasete kurban edilip, âdil yargılamanın ortadan kaldırılmasıyla mâsumların haksızlıklara uğratılması toplumda derin travmalara, vahim kamplaşma ve kutuplaşmalara sebebiyet veriyor.
“Adalet yürüyüşü”nün ardından bu kez “adalet mitingi”ne katılanların sayısı çarpıtılarak hak, hukuk ve adalet arayışı siyasî tartışmalarla gürültüye getirilmeye yelteniliyor. 

“MALTEPE, İKİ MİLYON İNSANI ALABİLİYOR”

Ve bu vartada, meydanı hınca hınç doldurup etrafa ve sahil yoluna taşan mitingde en az bir buçuk milyon insanın olduğu en sağlam gözlemlerle ortada iken, ana muhalefet sözcülerinin Emniyet yetkililerinden aldıkları bilgilerle miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıklamasına karşı, Valiliğin polemiklere taraf olup “katılımcı sayısının yaklaşık 175 bin olduğu sonucuna varılmıştır” duyurusu, tarafsız kalması gereken devlet kurumlarının ne denli politize edilip siyasetten talimat alır hale getirildiğini bir kez daha gösteriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar