OHAL Komisyonu da oyalamaca…

OHAL sürecinde 100 binlere varan insanın yargısız haksız - hukuksuz ihraç ve tutuklanmasına, maddî ve mânevî emekleriyle oluşturdukları özel kurumların kapatılmasına kamuoyundan gelen yoğun tepkilere...

OHAL sürecinde 100 binlere varan insanın yargısız haksız - hukuksuz ihraç ve tutuklanmasına, maddî ve mânevî emekleriyle oluşturdukları özel kurumların kapatılmasına kamuoyundan gelen yoğun tepkilere karşı yine OHAL KHK’sı ile kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun mâhiyeti ve işlevi tartışılıyor.
Başbakan, “İtirazlar, artık âdeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkezde karara bağlanacak. Haklı görülenlerin hakları iâde edilecek, diğerleri içinse yargı yolu açılmış olacak” diyor; lâkin 200 bini aşması beklenen müracaatı yedi kişilik komisyonun nasıl ve ne sürede inceleyeceği merak konusu.

Komisyon, kamu görevinden-meslekten çıkarılmalardan öğrencilikle ilişiğin kesilmesine; dernek, vakıf, sendika, federasyon ve konfederasyonlarla binlerce vakıf eğitim ve sağlık kurumu ve firmanın, onlarca özel radyo ve televizyon kanalı, gazete, dergi, haber ajansı, yayınevi ve dağıtım şirketinin kapatılmasına ve emekli personelin rütbelerinin alınmasına varan işlemleri değerlendirecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar