“Müsbet mesajlar” ve kıyım!

1 Kasım gecesi Başbakan, “birlik ve beraberlik”ten, “demokrasi, hukuk, adâlet, barış, hilm, şefkat ve sevgi tohumlarının ekilmesi”nden dem vurdu.“Husûmet, nefret, şiddet dilinin, kutuplaşma/...

1 Kasım gecesi Başbakan, “birlik ve beraberlik”ten, “demokrasi, hukuk, adâlet, barış, hilm, şefkat ve sevgi tohumlarının ekilmesi”nden dem vurdu.
“Husûmet, nefret, şiddet dilinin, kutuplaşma/ ayrıştırmanın olmayacağını, bütün vatandaşlarının hukukunun korunacağını” vaad etti.

Ne var ki, daha seçimin ikinci gününde, düşünce ve ifâde özgürlüğüne baskılar devam etti. Yine “paralel yapı” yaftasıyla ve “terör örgütüne destek” ithamıyla tutuklamalar yapıldı. Medyaya operasyonlarla basın ve yayına sansür katmerleştirildi. Bir defada 70’den fazla gazeteci işten çıkarıldı.

Gerçek şu ki, iktidar partisinin “balkon konuşmaları”nda verilen “kucaklayıcı mesajlar” hep “balkon”da kaldı. Başbakan’ın beş ay önce 7 Haziran gecesi “balkon”da verdiği sözlere rağmen, bankalara, özel kurumlara, atanan “kayyumlar”la şirketlere operasyonlar sürdü.

Keza 28 Şubat “postmodern darbe” sürecinde olduğu gibi, iktidara yakın olmayan medya kıyıma uğruyor. On binlerce Emniyet mensubuna, yüzlerce hâkim ve savcıya sürgünden sonra kıyım devam ediyor. Siyasî iktidarın bir dönem “vesâyetle mücadele”nin göstergesi olarak sunduğu “Ergenekon” ve “Balyoz” benzeri “darbe teşebbüsü” ve “darbeye ortam hazırlama” iddialarıyla yargılanıp hüküm giymiş yüzlerce hükümlü, “orduya kumpas kurulmuş” dönüşüyle tahliye edilirken, başta “darbe davaları” ile 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten ve daha önce açığa alınan hâkim ve savcılar “silâhlı terör örgütüne destek” isnadıyla tutuklandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar