Meclis, âcilen el koymalı…

Son bir yılda binden fazla insanımızın katline sebebiyet veren terör vahşeti, en son Fransa’yı kana bulayan küresel terör, Türkiye’nin yanı başında süren Suriye iç savaşı ve büyük...

Son bir yılda binden fazla insanımızın katline sebebiyet veren terör vahşeti, en son Fransa’yı kana bulayan küresel terör, Türkiye’nin yanı başında süren Suriye iç savaşı ve büyük göç travmasında dayatılan “kanlı darbe girişimi”nin hedefi, belli ki toplumdaki kutuplaşmayı arttırmak, kaosu tırmandırmak ve iç savaş fitnesinin fitilini ateşlemektir.

Doğrusu, darbelerin hiçbir mâkul mantığı ve meşru gerekçesi yoktur ve olamaz da. Ama darbelerin, isyan ve kalkışmaların amacı kargaşa meydana getirmektir. Bu bakımdan, darbeyi de aşan, kargaşa ve kaosu hedefleyen “çok komplike bir plânlama” olduğu görülen 15 Temmuz “darbe teşebbüsü”nün dehşetinin perde arkasının çok yönleriyle araştırılıp tesbit edilmesi gerekiyor.

Âdeta canlı yayında bütün milletin gözü önünde cereyan eden “darbe girişimi”nin olduğu saatlerde “darbeciler”e dair peyderpey yüzlerce - binlerce isimlik listelerin medyaya servis edilmesiyle askerden yargıya kamuda birçok gözaltı ve tutuklama operasyonuna başlatılması dikkat çekici oldu.

Komutanların enterne edildiği kaotik ortamda “darbe girişimi”ne katılanlar ile “darbe girişimi”yle bir alâkası olmayan darbe karşıtı muhaliflerin mutlaka tefrik edilmesi, piyon-tetkikçi ve figüranların ötesinde perde gerisindeki asıl azmettirici fâillerin bulunup deşifre edilerek yargılanması ve işin içyüzünün ortaya çıkarılması büyük ehemmiyet taşıyor.

Zira ortada bir dizi belirsizliğe açıklık getirilmiş değil. Haberleşme sistemlerinin bloke edilmemesinden, internet ve cep telefonlarının kesilmemesinden Meclis’in bombalanmasına kadar garabetlerle dolu birçok soru işâreti duruyor. 

“TEZVİRATLARA KARŞI DİKKAT!”

Bu süreçte öncelikle siyasetin ve toplumun muhtelif kesimleri arasındaki gerginliğin azaltılması, yumuşamanın sağlanması önemli. Kritik safhada milletin birlik ve bütünlüğünü bozacak, etnik-mezhebî iftirakla kitleleri karşı karşıya getirecek, tefrika zehrini atacak, iç çatışma ortamına itecek bataklığın oluşmasına fırsat verilmemeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar