KHK’ların suiistimali

Anayasaya göre “OHAL’in gerekli kıldığı süre, yer ve konularla sınırlandırılması” gerekirken, “KHK yetkisi” nin hoyratça istimali son iki KHK’da da dayatılmaya devam edildi, ediliyor.695...

Anayasaya göre “OHAL’in gerekli kıldığı süre, yer ve konularla sınırlandırılması” gerekirken, “KHK yetkisi” nin hoyratça istimali son iki KHK’da da dayatılmaya devam edildi, ediliyor.
695 sayılı KHK ile Silâhlı Kuvvetler’den Jandarma Genel Komutanlığı’na, Emniyet’ten Diyanet’e, Sahil Güvenlik’ten belediyelere toplam 2 bin 756 kamu çalışanı işlerinden atılırken yine OHAL ilânını gerektiren alanın dışında bir dizi “düzenleme” yapıldı. 

Silâhlı Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılan subayların rütbesinin alınmasından, uzman erbaşlara da zati demirbaş silâh edinme hakkı sağlanmasına; Şeker Kurumu’nun kapatılıp Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlanmasına kadar bütün detaylar KHK ile belirlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar