İsrail’le yakınlaşma süreci

Bilindiği gibi daha önce on vatandaşın katledildiği İsrail’in Gazze’ye insanî yardım götüren Mavi Marmara yardım gemisine uluslararası sulardaki (31 Mayıs 2010’da) baskınına Başbakan olarak defalarca...

Bilindiği gibi daha önce on vatandaşın katledildiği İsrail’in Gazze’ye insanî yardım götüren Mavi Marmara yardım gemisine uluslararası sulardaki (31 Mayıs 2010’da) baskınına Başbakan olarak defalarca sert bir dille tepki gösteren Erdoğan, beş yıl sonra ilk kez farklı sinyaller çakmıştı.
Mart 2014’te Suudî Arabistan ziyareti dönüşü, “İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek normalleşme beraberinde gelir” demişti.

Keza İspanya’nın bile Netanyahu için savaş suçlarından tutuklama kararı çıkarttığı, Türkiye’deki mahkemelerden Mavi Marmara kanlı baskını sorumlusu askerler ve yetkililer için çıkan “kırmızı bülten kararı”nı sümenaltı edildiği ve dünyanın Türkiye’yi haklı göreceği sırada Paris’te İsrail ordu Radyosuna bu kez Cumhurbaşkanı olarak demeç veren Erdoğan, “Bölgedeki gelişmeler ışığında, İsrail’le ilişkilerimizi onarabiliriz” açıklamasını yapmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar