İsrail’le “anlaşma”nın vahim sonuçları

Yine yoğun iç ve dış gündemin karambolunda İsrail’le tam gaz süren ilişkiler ve işbirliği sürecinde Ankara’nın Telaviv’le kotardığı “Mavi Marmara anlaşması”nın vahim...

Yine yoğun iç ve dış gündemin karambolunda İsrail’le tam gaz süren ilişkiler ve işbirliği sürecinde Ankara’nın Telaviv’le kotardığı “Mavi Marmara anlaşması”nın vahim sonuçları oldu.
Bilindiği gibi, her fırsatta İsrail’e karşı tepkinin örneği olarak gösterilen mâlum “one minute” çıkışının ardından AKP iktidarında Ankara, İsrail’le her türlü ekonomik, ticarî, savunma sanayii anlaşmalarını, silâh alımı ihâlelerini sürdürdü. “Nükleer silâh sınırlandırılması”nı kabul etmeyen İsrail’in Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) üyeliğini onayladı. Tek Müslüman üye olarak Türkiye’nin vetosunu kaldırdı ve İsrail, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) alındı.

Bununla kalınmadı, Türkiye’nin “blokajını çekmesi”yle Telaviv’in uzun yıllardır peşinde olduğu NATO üyeliğinin önü açıldı; İsrail’in Brüksel’deki NATO karargâhında temsilcilik açıp askerî tatbikatlara katılması sağlandı. Ayrıca İsrail’le istihbarat işbirliğine gidildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar