Harekâtın “stratejik hedefi”

Kilis ve Reyhanlı’ya düşen roketlerden sonra Ceylanpınar’a tâciz ateşleri yapılırken, şehidlerin peşpeşe geldiği Afrin harekâtının “stratejik hedefi”, kapsamı ve aşamaları...

Kilis ve Reyhanlı’ya düşen roketlerden sonra Ceylanpınar’a tâciz ateşleri yapılırken, şehidlerin peşpeşe geldiği Afrin harekâtının “stratejik hedefi”, kapsamı ve aşamaları tartışılıyor.
Daha bir gün önce Güvenlik toplantısında harekâtın hedefini, Afrin’de tespit edilen bölücü terör örgütü mevzilerini imha ile teröristlerden temizlemek” olarak açıklayan ve ilk Afrin şehidi cenâzesinde, “Bu operasyon tamamıyla PYD, YPG, PKK, DEAŞ gibi bir terör örgütlerine yöneliktir” diyen Cumhurbaşkanı, yeniden harekât öncesi söylemine dönerek, Afrin’i Münbiç’in tâkip edeceğini, ardından Fırat’ın Doğusu’nda Irak ve hatta İran sınırına kadar süreceğini söylüyor.

Yine daha evvel “30 kilometre derinliği” hedef olarak gösteren Başbakan, bu kez askerlerin Afrin şehir merkezine gireceğini söyleyip, “Münbiç’e operasyon yapmakta kararlı olduklarını” bildiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar