Garabetli söylemlerle “Atatürkçülük” ikrarları

Her ne kadar siyasi iktidara yakın kalemşorlar, AKP’nin “indî değil, merkezî olan Atatürkçülüğe meyli”ni “yüzde 50.1”le “Atatürkçü oylara göz dikilmesi” teviliyle “yeni...

Her ne kadar siyasi iktidara yakın kalemşorlar, AKP’nin “indî değil, merkezî olan Atatürkçülüğe meyli”ni “yüzde 50.1”le “Atatürkçü oylara göz dikilmesi” teviliyle “yeni bir durum” görüp hayıflansalar da, vakıa şu ki AKP’nin “Atatürkçülüğü” baştan beri belgeleriyle ortada.

AKP’nin ilk girdiği 3 Kasım 2002 seçim programında,“Atatürk’ün öncülüğündeki inkılâp ve reformlar”dan dem vurulmuş; “Atatürk ilke ve inkılâpları” “toplumun ortak paydası” olarak lanse edilmişti. 

Daha iktidara gelmeden Mersin Anamur’da partisinin Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan AKP’li Ali Er, “Bu millet ne zaman dara düşse, kendisini kurtaracak bir lider bulmuştur. Nasıl ki Cumhuriyeti kurmadan önce büyük Atatürk, bu yüce milletin önüne düşerek bu Cumhuriyeti meydana getirdiyse, 2001 yılındaki Türkiye’nin kötü gidişine ‘dur’ demek için ‘bugün için de bir lider gerekli, o lider de Tayyip Erdoğan’ dedik ve sevgili Genel Başkanımızın öncülüğünde AK Partiyi kurduk” diye övgüler yağdırmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar