Dini kullanan tahrik siyaseti...

Siyasette tarifi kendisinden menkul “millîliği” partilerine has gösteren, bunun dışında kalanları toptan “millî olmamak”la itham eden “siyasî istismar” diğer bütün ortak değerleri de...

Siyasette tarifi kendisinden menkul “millîliği” partilerine has gösteren, bunun dışında kalanları toptan “millî olmamak”la itham eden “siyasî istismar” diğer bütün ortak değerleri de kullanıyor.
Özellikle iktidar mahfilleri ve “iktidara iliştirilmiş medya” bütün siyasi rakiplerini “teröre destek”, “terör örgütleriyle işbirliği” ve hatta “teröristlik”le suçluyor. Basit ve sığ politik polemiklerle, dehşetli demagojilerle “darbeye arka çıkmak”, “darbecilik” ve hatta “ihânet” iftirası atıyor. 

Ülkenin iç ve dış devâsa problemlerine karşı ortak çözüm arayışları yerine, siyasi rakiplerini tasfiye adına “millîlik” propagandası manipülasyonlarıyla, toplumu bölen, ayrıştıran, ötekileştiren ve düşmanlaştıran, iftiraklarla kamplaştırıp kutuplaştırarak tefrika zehrini aşılayan medyatik politik cerbeze ile ülkenin birliği ve bütünlüğü, vatandaşların kardeşliği zehirleniyor.  

Meclis üzerindeki vesâyetin kaldırılması, hukuk ve adalet talepleri, OHAL eleştirileri “FETÖ’yü desteklemek” benzeri çarpık demagojilerle karalanıp fitne ateşi dinamitleniyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar