“Demokratik direnç”

Merhum Demirel (1)Merhum Süleyman Demirel’i kamuoyu darbelere mâruz kalışıyla tanınır. Lâkin yarım asrı aşkın siyasî hayatında demokrasi inkıtalarına karşı demokratik direnişi pek bilinmez. 27...

Merhum Demirel (1)
Merhum Süleyman Demirel’i kamuoyu darbelere mâruz kalışıyla tanınır. Lâkin yarım asrı aşkın siyasî hayatında demokrasi inkıtalarına karşı demokratik direnişi pek bilinmez.

27 Mayıs kanlı ihtilâline bakışı, merhum Menderes’in katledilmesi hicrânıyla siyasete atılışı, Türkiye’yi maddî ve mânevî kalkınmada take of noktasına getiren, yüzde 5 enflasyonla yüzde 7 kalkınmayı sağlayan Başbakanlığı’ndaki iktidarın önünün kesildiği 12 Mart muhtırasına karşı direnci ve Meclis’i kapatmayıp süreci en az zararla kapatma gayreti satır aralarında kalmış.

Peşinden 12 Eylül darbesi ve siyasî yasaklarla mücadelesii, Hamzakoy’a hapsedilişi, “ihtilâl konseyi”nin ancak on bir gün tahammül edip kapattığı Büyük Türkiye Partisi, Zincirbozan hikâyesi, defalarca veto edilen Doğru Yol Partisi serencâmı, “altı defa gidip yedi defa gelmesi,” Cumhurbaşkanı seçilmesi, en azılı rakiplerinin de teslimiyle 28 Şubat “postmodern darbe”yi açık bir darbeye dönüştürmeden atlatılmasındaki çabaları ya ketmedilmiş ya da çarpıtılmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar