Darbe soruşturmaları”nda çifte standart

OHAL uygulamalarıyla KHK’larla kamuda tasfiyeler sürerken, “darbe soruşturmaları”ndaki farklı uygulamalarla kayırmalara dair tartışma devam ediyor.Bilindiği gibi, hükûmet sözcüsünün de...

OHAL uygulamalarıyla KHK’larla kamuda tasfiyeler sürerken, “darbe soruşturmaları”ndaki farklı uygulamalarla kayırmalara dair tartışma devam ediyor.
Bilindiği gibi, hükûmet sözcüsünün de açıklamasıyla furyaya dönüşen “soruşturmalar”daki “açığa alma ve ihraç etme kriterleri,” “Bank Asya ile düzenli mâlî ilişkisi var mı?”, “Çocukları Gülencilerin okullarına gitmiş mi?”, “Yayınlara aboneliği var mı, tâkip etmiş mi?”, “özel amaçlı ByLock programıyla teşkilâtın bilinen isimleriyle teması olmuş mu?” diye sıralanıyor. Bununla tek kelimelik savunma dahi alınmadan ihraç dalgaları dayatılıyor.

Her bir “ihraç dalgası”nda on binler işinden ediliyor. Dört buçuk aydır, iltisak”-“irtibat” gibi her tarafa çekilebilen “soruşturma kriterleri”yle hukukun temel kurallarını hiçe sayan, asılsız ihbarcılıkla jurnalciliğe fırsat tanıyan, kanunsuz cezâlandıran, yargısız infazlar yapıldı, yapılıyor.

Resmî açıklamalarla Millî Eğitim’den YÖK’e, Başbakanlıktan bakanlıklara, Meclis’ten Diyanet’e bütün kamu kurumlarında 116 bini aşan personel atılmış ve hâlen 40 bin tutuklu var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar