Çifte standartlı “soruşturma” çelişkileri

Terör saldırılarıyla şehitlerin verildiği, Fırat Kalkanı harekâtıyla Türkiye’nin Suriye’deki iç savaş bataklığına saplanma tehlikesinin sürdüğü, Ankara’nın...

Terör saldırılarıyla şehitlerin verildiği, Fırat Kalkanı harekâtıyla Türkiye’nin Suriye’deki iç savaş bataklığına saplanma tehlikesinin sürdüğü, Ankara’nın Bağdat’la Başika askerî kampı krizinin tırmandığı ve yeniden “başkanlık” tartışmalarının ortaya atıldığı süreçte gündem, OHAL uygulamalarıyla daha da ağırlaşıyor.
Hiçbir yargı kararı olmadan “MGK kararı”na dayandırılan iki satırlık KHK maddeleriyle on binlerce kamu personeli listelenip sorgusuz-sualsiz, savunmasız işlerinden ediliyor.

“Soruşturmalar”da esas alınan “kriterler”le, menhus kalkışmayla en ufak bir ilgisi ve bilgisi olmayan nice insana tepeden, delilsiz-belgesiz suçlamalarla büyük haksızlıklar yapılıyor.

“Zaman zaman bazı şeyler söyleniyor, ‘Efendim mağdurlar var.’ Kusura bakmayın mağdur falan yok” diyen Cumhurbaşkanının, peşinden mağdurlar için “İlgili mercilere müracaatla onların da hakları kendilerine iade edilir. Burada bazı yanlışlar, hatalar olmuyor değil, o da olabilir” cümlesine karşılık gelen haksızlıklar bunlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar