“Çifte standart”lı istismar fitnesi

Menfur kalkışma sonrası sivilde - kamuda soruşturmalarla “cadı avı”na dönüşme tehdidini taşıyan topyekûn uzaklaştırma-ihraç furyasıyla gözaltı-tutuklamalar operasyonu tam gaz devam ediyor.O...

Menfur kalkışma sonrası sivilde - kamuda soruşturmalarla “cadı avı”na dönüşme tehdidini taşıyan topyekûn uzaklaştırma-ihraç furyasıyla gözaltı-tutuklamalar operasyonu tam gaz devam ediyor.
O denli ki “tasfiye furyası” iktidar partisine kadar uzanmış. Genel merkezce teşkilâta gönderilen genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarından 70 bine varan atılma ve açığa almalar hatırlatılarak, teşkilât ve belediyelerdeki “paralel yapı’ mensupları”nın temizlenmesi” dikkat çekici. (AA, 5.8.16)

Belli ki, AKP’li belediyelerin bu “yapı”ya arsa tahsis ettiği, belediye imkânlarını kullandırdığı” konusunda istismarlarla ihbarlar yapılırken, “irtibatı” gerekçesiyle, iktidar partisinde ilçe idârelerine kadar inip derinleşen tasfiye ameliyesi ciddî gerginliklere sebebiyet veriyor.

Vakıa şu ki, “paralel yapı’ tasfiye operasyonu”ndaki çifte standart, iktidar partisinde de ciddî rahatsızlıklara yol açmış. Daha önce sözkonusu “yapı”yla içli dışlı olan hükûmet ve parti yöneticilerinin, “hata yaptık, yanıldık” özeleştirileriyle yetinilip kayırılırken, alt kademelerde yerel yöneticilerin gözaltına alınıp tutuklanması ikircikli çifte standart sıkıntısı yaşanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar