“Balyoz” da ıskartaya çıkarıldı

Dönemin Başbakanının başdanışmanının “orduya kumpas” çıkışıyla hızlanan “darbe davalarından dönüş” devam ediyor.En son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha...

Dönemin Başbakanının başdanışmanının “orduya kumpas” çıkışıyla hızlanan “darbe davalarından dönüş” devam ediyor.
En son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce “savcısıyım” dediği darbeye ortam hazırlama ve darbeye teşebbüs davalarıyla ilgili olarak Harp Akademileri’nde subaylara “kandırıldık” demesinden sonra “Balyoz”da da tahliye ve beraat dalgası geldi.

Bilindiği gibi, evvela yeni Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) aracılığıyla 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları gibi bütün darbe davalarının savcı ve hâkimleri değiştirilerek dosyalar ellerinden alındı.

Dönemin Başbakanının yargıdan şikâyeti ve iktidarın önerisiyle altyapısı hazırlanmadan “darbeye ortam hazırlama’ ve ‘darbeye teşebbüs” dâvâlarının görüldüğü Özel Yetkili Mahkemeler apar topar kaldırıldı.

Yine bu sâikle, MİT TIR’ları ve polise operasyonlar sonrası açılan davalarda da yargıçlar görevden el çektirildi. Yerlerine “istenilenler” atanarak yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı yok edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar