Askerî operasyonla işgale zemin…

SURİYE’YE SALDIRININ ARKA PLANI-4 ABD’nin Ortadoğu’daki hegemonya ve çıkar hesapları uğruna Suriye’ye yapılacak askerî operasyon, bu ülkede ve bütün bölgede etnik-mezhebî ayırımlar...

SURİYE’YE SALDIRININ ARKA PLANI-4

ABD’nin Ortadoğu’daki hegemonya ve çıkar hesapları uğruna Suriye’ye yapılacak askerî operasyon, bu ülkede ve bütün bölgede etnik-mezhebî ayırımlar üzerinden tefrikayı tetikler.

Ne var ki, daha evvel YPG militanlarını uçak ve helikopterlerle taşıyıp Fırat’ın batısına yeniden geçişlerini sağlayan Amerika, çokça asker ve silâh konuşlandırdığı Münbiç’te yeni bir emr-i vaki peşinde.

Trump yönetimi, Suriye’nin zengin petrol ve doğalgaz yataklarının, özellikle Rakka ve Deyrazor’un taşeron örgüt PYD/YPG tarafından ele geçirilmesi hesâbıyla yeni hava üsleri kurup asker yığarak “Kuzey Suriye koridoru”nu sağlama alıp PYD/YPG’yi daha da güçlendiriyor. Beş Amerikan üssüne yenilerini ekleyerek Suriye’nin kuzeyindeki “PYD kantonları” arasında koruma zinciri oluşturuyor, “güvenlikleri”ni sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar