Almanya ile kriz…

Son günlerde Almanya ile nükseden krizin “sona erdiği” iddia ediliyor. Ancak her an, yaşananlarda görüldüğü gibi, yeni krizlere teşne.En son Alman yetkililerinin Türkiye’nin 680 Alman şirketini “terör”...

Son günlerde Almanya ile nükseden krizin “sona erdiği” iddia ediliyor. Ancak her an, yaşananlarda görüldüğü gibi, yeni krizlere teşne.
En son Alman yetkililerinin Türkiye’nin 680 Alman şirketini “terör” iddiasıyla kara listeye alması, iki ülke arasındaki gerginliklere yeniden tavan yaptırdı. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in “Bu tehditlerle Alman şirketlerinin Türkiye’deki yatırımlarının garantisinin kalmadığını” belirterek, Ankara’ya karşı hem Almanya olarak, hem de AB olarak bir takım yaptırımlara gideceklerini açıklaması ipleri iyice gerdi.

Türkiye de, ülkemizde yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu ileri sürerek, krizi “Alman politikacılarının “Türk yargısını hiçe sayan ve diplomatik nezâketten uzak bir yaklaşım ve üslûbundan kaynaklandığını” açıkladı. Ardından Almanya’yı terör örgütlerinin faaliyetlerine seyirci kalmakla suçladı. 

Aslında Almanya Maliye Bakanı Schaeuble’nin, Bild gazetesinde yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzyıllık ortaklığı tehlikeye atıyor; bu çok yazık, çünkü bizi birbirimize bağlayan gerçekten çok şey var; ancak bize şantaj yapılmasına izin veremeyiz” ifadesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli.

Krizin ağır maliyetine mukabil, Alman makamlarının açıklamalarını “talihsiz” ve “akıl tutulması” olarak niteleyerek kınayan Ankara’dan peşpeşe tavzihler yapıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar