ABD ile “Suriye’de işbirliği” çarpıklığı

Siyasî iktidarın baştan beri vahim yanlışlarla muallel Suriye politikası, şehitlerin peşpeşe geldiği Afrin operasyonunda da birbirini nakzeden yaman çelişkilerle yalpalıyor. Türkiye, İran ve Rusya...

Siyasî iktidarın baştan beri vahim yanlışlarla muallel Suriye politikası, şehitlerin peşpeşe geldiği Afrin operasyonunda da birbirini nakzeden yaman çelişkilerle yalpalıyor.

Türkiye, İran ve Rusya garantörlüğünde Astana’nın ardından Soçi’de, “Suriye’nin ege- menliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve birliğini yeniden tesisini, halkın âdil seçimlerle kapsayıcı, özgür ve şeffaf katılımını sağlayacak ‘siyasî çözüm mutâbakatı’nı teyid eden Ankara yine farklı sinyaller veriliyor.  

Bu arada PYD/YPG’ye beş bin TIR, iki bin uçak dolusu ağır silâh veren ve anti tank ve anti top füzelerin de yer aldığı yeni silâh desteği için 2018 bütçesine 500 milyon dolar ayıran ABD, Suriye’nin bölünüp parçalanması projesinden caymış değil; tam gaz sürdürüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar