15 Temmuz istifhamları…

15 Temmuz “darbe girişimi”nin üzerinden tam bir yıl geçtiği halde hâlâ bir dizi istifhamla hâlâ cevap bekleyen sorularla karanlıkta.Evvela,15 Temmuz’un hemen ardından iktidar partisine yakın medyatik mahfillerce de...

15 Temmuz “darbe girişimi”nin üzerinden tam bir yıl geçtiği halde hâlâ bir dizi istifhamla hâlâ cevap bekleyen sorularla karanlıkta.
Evvela,15 Temmuz’un hemen ardından iktidar partisine yakın medyatik mahfillerce de ikrar edildiği gibi, soruşturmalarda “sislerin dağıtılması” yerine “sorular daha da derinleştiriliyor, kaygılar arttırılıyor.”

“Anlatılanlardan kimse ikna olmuş değil” yakınmasıyla hâlen ortada dolaşan istifhamlardan, darbenin arka plânının henüz netleşmediği, bazı karargâhların ve komutanların pozisyonunun net olmadığı, ciddî kuşkular olduğu” belirsiz muallel kritik vaziyet devam ediyor.

Bundandır ki, öncelikle “Darbede kim kiminle işbirliği halindeydi?” sorusunun cevabı aranıyor. Darbenin üzerinden bir yıl geçtiği halde hâlâ “sürecin kritik bir ismi”nin 15 Temmuz’a dair “anlatılanlar ve roller konusunda ihtiyatlı ol” uyarısıyla, “Darbe istihbaratının zamanında alınmaması büyük bir aksaklık, kuşku verici bir durum. Ama işin daha vahimi MİT, saat 16’00’da darbeyi haber vermiş. Darbeyi önlemek için toplantılar yapılmış. Buna rağmen darbe neden önlenememiş?” sorularının cevabı verilmiş değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar