Türklerin vizeyle, Batılı makamların ise terbiye ile imtihanı...

Alev Alatlı, Ayşe Böhürler, Latife Tekin ve Orhan Miroğlu'nun Frankfurt Kitap Fuarında konuşmacı olacağı "Kısık Sesler" isimli panelin moderatörü olmam için davet aldığımda büyük bir gurur...

Alev Alatlı, Ayşe Böhürler, Latife Tekin ve Orhan Miroğlu'nun Frankfurt Kitap Fuarında konuşmacı olacağı "Kısık Sesler" isimli panelin moderatörü olmam için davet aldığımda büyük bir gurur yaşadığımı itiraf etmem lazım. Hayranlıkla okuduğum, Türkiye'nin farklı renklerini yansıtan bu değerli yazarların Frankfurt'ta uluslararası bir dinleyici kitlesine seslenecekleri bir etkinliğin parçası olmak beni ziyadesiyle mutlu etmişti.
Ancak bu mutluluk ve onur kısa sürdü. Zira Almanya Konsolosluğundan vize alamadım!..
Vize alamamayı geçtim; 3 gün boyunca Almanya Konsolosluğunun önünde bekletilmek ve konsolosluk ve büyükelçilik çalışanlarının küstah davranışlarına maruz kalmak gibi edepsizliklere de maruz kaldım.
Burada iki mesele var:
1- Batılı makamların Türkiyeli vatandaşlara reva gördüğü ırkçı, İslamofobik, oryantalist muamele. Avrupa'ya iş yapmak için ve turistik amaçlarla gitmek isteyen Türklere binbir zorluk çıkartılıyor. Bu ırkçı muameleler de güya güvenlik kaygısı diyerek meşrulaştırılmaya çalıştırılıyor.
Irkçılık geri zekâlılaştıran bir ideolojidir. Avrupalı makamların Türkiyeli vatandaşlara yaptığı muameleden aslında zarar gören Avrupa'nın bizzat kendisi; zira Avrupa ekonomisine katkıda bulunacak, Avrupalıların işini çalmak yerine harcamaları ile ekstra istihdam oluşturacak bir kaynak teşvik edilmek yerine engelleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 351 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 418 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.539 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 385 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar