Baradey bile bu yoldan dönmüşken...

3 Temmuz 2013'te darbe tankla değil, Tahrir meydanında hak, demokrasi ve özgürlük istediğini söyleyen, “aydınlık yüzlü” Mısırlıların kutlama gösterileri ile geldi. Darbe olduktan sonra, Tahrir'de bunu...

3 Temmuz 2013'te darbe tankla değil, Tahrir meydanında hak, demokrasi ve özgürlük istediğini söyleyen, “aydınlık yüzlü” Mısırlıların kutlama gösterileri ile geldi. Darbe olduktan sonra, Tahrir'de bunu kutlayan Mısırlılar'ın üzerinden geçen askerî jetler, gökyüzünde kalp şeklinde izler bırakıyordu. Liberal seküler Mısırlıların, “bu bir darbe değil, devrim” tweetleri, sözleri uluslararası medyada alıntılanıyordu. Darbeden önce günlük hayatı kâbusa çeviren elektrik kesintileri, uzun benzin kuyrukları bir anda yok olmuş, darbe “bereketi” ile gelmişti.
Müslüman Kardeşler mensubu siyasetçiler tutuklandı. Müslüman Kardeşler sempatizanı göstericiler silahla bastırıldı. Darbeyi takip eden haftalar içinde ölü sayısı artacaktı.

Tüm bunlar olurken, Mursi'nin hataları her analizin temel argümanı oldu. Yanlış soruyla başlandı, yanlış cevaplarla devam edildi. Türkiye'de ve Batı kamuoyunda, “Müslümanlar neden yönetmeyi beceremiyor” sorusu soruldu, Müslüman Kardeşler'in neyi nasıl yanlış yaptığı uzun uzun anlatıldı. Mesele bunu geçti artık, ortada siyaset alanı kalmadı, siyasi hataları özleyeceğimiz bir dikta rejimi geliyor, darbe yerine bu hataları konuşmak darbeyi meşrulaştırıyor, diyenler de Müslüman Kardeşler apolojist ve yandaş olmakla suçlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 351 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 418 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.539 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 385 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar