aksim'de demokrasi nöbeti

Taksim Meydanı'nda adım atılacak alan yok. Hıncahınç dolu. Meydan her renkten insanla ve tek bayrakla dolu. Kırmızı Beyaz Türk bayrağı ellerde.Zaman zaman tekbir getiriyor kalabalık, diğer zamanlarda ise...

Taksim Meydanı'nda adım atılacak alan yok. Hıncahınç dolu. Meydan her renkten insanla ve tek bayrakla dolu. Kırmızı Beyaz Türk bayrağı ellerde.
Zaman zaman tekbir getiriyor kalabalık, diğer zamanlarda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atılıyor. Seslerin bazısı kısık, kalabalığın içinde 24 saattir sokakta olanlar azımsanacak sayıda değil.
Sadece Türkler yok meydanda. Meraklı turistlerin yanında, eline Türk bayrağı almış Araplar da var.
MHP'liler kurt işareti yapıyor. Üzerinde Atatürk tshirt'ü ile gelen Kemalistler bu kalabalık içinde garipsenmiyor.
Türkiye'nin tüm renklerini gösteren bir protestocu kitlesi, Türkiye tarihinin en karanlık gecesinin arkasından "bir daha asla" demek için toplanmış.
Orta Doğu'ya dair bütün klişelerin yıkıldığı, insanlık tarihine geçecek bir direniş gösterdi Türkiye. Demokrasisini ve ülkesini korumak için her görüşten insan canları pahasına sokağa çıktı. Rastgele atılan kurşunlara, tanklara kendilerini siper ettiler. Orta Doğu'da Müslümanlar demokrasi istemiyor ve "İslam ile demokrasi birlikte varolamaz" diyen herkesi çürütecek bir fotoğraf koydular ortaya.
Gencecik bir göstericiye "niye buradasın bu akşam?" diye soruyorum, “Aslında kutlama yapmak için gelmiştik ama o kadar kutlama havasında da değilim. O kadar insan şehit oldu” diyor. "Neyi kutluyorsun?" dediğim zaman ise tek cümle ile cevap veriyor: “Darbenin olmamasını. Darbe çünkü sadece başkanlığa değil, tüm vatana bir ihanettir ve asıl diktatörlük o zaman başlar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 351 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 418 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.539 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 385 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar