Yeniyi vaat etmenin gücü

AK Parti, on iki yıllık iktidarı ile Türkiye siyasetini dönüştüren aktörlerin en başında gelmektedir. Dönüşüm gücünü Türkiye'nin medeniyet derinliğinden beslenen yeni bir özgüveni temsil...

AK Parti, on iki yıllık iktidarı ile Türkiye siyasetini dönüştüren aktörlerin en başında gelmektedir. Dönüşüm gücünü Türkiye'nin medeniyet derinliğinden beslenen yeni bir özgüveni temsil etmesinden alıyor. Bu özgüven, tarihiyle barışan ve dünya siyasetinde aktif olmayı amaçlayan bir liderlik vizyonudur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği mücadeleyi millete anlatma ve benimsetmedeki etkinliği sürekli olarak yeni hedefler koyabilmesinden kaynaklanıyor. Somut icraatların yanı sıra yeni hedefler koyabilmek liderliğin vazgeçilmez parçasıdır. Bu yüzden Ak Parti muhalefetin bütün sert eleştirilerine ve iktidarda olmanın yıpratıcılığına rağmen yine de en fazla değişim vaadini seçmenlere öneren parti olarak kendisini sunabiliyor.
7 Haziran seçimlerine giderken de AK Parti 12 yıllık iktidarı ile vesayet zincirlerini kırdığını ve ülkemizin önünde "ikinci bir atılım dönemi" olduğunu vurgulayan 350 sayfalık bir "inşa beyannamesi" ile karşımızda. Vesayet zincirlerinin son ve önemli halkasının cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile kırıldığı belirtilmiş beyannamede. Beyannamenin ruhu ise, Türkiye demokrasisini insan onuru ve yeni bir toplumsal sözleşme etrafında pekiştirmek isteyen bir çağrıya dayanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.247 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar