Uzun sürecek bir sorun...

"Suriye Demokratik Güçleri" çatısı altında bile olsa PYD'ye yapılan silah yardımı Türkiye-ABD ilişkilerini uzun süre germeye devam edecek. İki ülke arasındaki bu örgüte ilişkin...

"Suriye Demokratik Güçleri" çatısı altında bile olsa PYD'ye yapılan silah yardımı Türkiye-ABD ilişkilerini uzun süre germeye devam edecek. İki ülke arasındaki bu örgüte ilişkin anlaşmazlığın temelinde terör örgütlerine yaklaşım ve onların Suriye iç savaşındaki rolleri yatmakta.
Türkiye PYD'yi ve silahlı kolu YPG'yi, PKK terör örgütünün uzantısı olarak görürken ABD, PKK ve PYD arasındaki organik ilişkiyi şimdilik bir kenara koyuyor. Zira ABD, PYD'yi DAİŞ'e karşı savaştırma konusunda kararlı.
PYD'yi Cerablus-
Azez hattından uzak tutarak Rakka'da DAİŞ'le savaştırmaya hazırlanıyor. Nitekim bu amaçla PYD'nin ağırlıklı olduğu yeni oluşuma 50 ton silah yardımı yapıldı.
Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Davutoğlu bu yardımdan rahatsızlıklarını çok net ifade ettiler.
Hatta Davutoğlu PYD'ye verilen silahların PKK'ya ulaştığı tespit edildiğinde bu örgütü de "vurmakta" tereddüt edilmeyeceğini özellikle vurguladı.
Ankara, ihtimallerden bahsetmiyor aslında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.143 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 162 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 99 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 279 Okunma Kılıçdaroğlu mirası, Özel’in zorluğu 07 Mayıs 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar