Üç konuda aşırı savrulma

Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketinin üzerinden sekiz gün geçti. Can kaybımız 31 bini aşarken deprem bölgesinde mucize kurtarmalar devam ediyor. Hatay'da 13 yaşındaki Kaan 182. saatte enkazdan sağ çıkarıldı. ...

Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketinin üzerinden sekiz gün geçti. Can kaybımız 31 bini aşarken deprem bölgesinde mucize kurtarmalar devam ediyor. Hatay'da 13 yaşındaki Kaan 182. saatte enkazdan sağ çıkarıldı.
Milletimizin muazzam dayanışmasının göstergesi olan yardımların bölgeye akışı sürüyor. İki büyük depremin yaralarını sarmak ve yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa etmek için bu dayanışma ruhunu canlı tutmaya mecburuz. Yardımlar kesilmemeli; aksine deprem bölgesindeki insanlarımızın güncel ihtiyaçlarına göre cevap veren dinamik bir modelle yürütülmeli.
Bugünlerde çadır, konteyner ve ısıtıcı olan ihtiyaç, sonrasında yaşamın normalleşmesi ve kalıcı konutlar haline dönecek. Ülke genelinde afetlere hazırlıklı olma bilincini pekiştirerek şehirlerimizi bu bilincin ışığındaki politikalarla yeniden yapılandırmalıyız. Deprem bölgesindeki TOKİ konutlarının hiçbirisinin yıkılmamış olması elimizdeki olumlu verilerden birisi.

***

Kuşkusuz 13.5 milyonu etkileyen bu büyük felaketin Türkiye'ye çok yönlü etkileri olacak. Siyaset ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.283 Okunma Irak ile yeni başlangıçlar 23 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 133 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar